Ender det alltid opp med “sangstemme-pølse”, til tross for ærlige forsøk gang på gang? Da er denne guiden til deg! Les videre for å lære gode tips og do’s & don’ts til grillingen, og bli inspirert til å ta pølsefesten til neste nivå med en rekke enkle og smakfulle oppskrifter.
Nå som grillsesongen er i full sving, har vi mange anledninger til å tilberede maten utendørs, og øvelse gjør grillmester! Av og til er det faktisk en god, gammeldags grillpølse man vil ha, og det er skikkelig sommerlig hverdagsmat som hele familien elsker. La oss se nærmere på hvordan du griller pølser som en proff, så du kan servere og imponere med saftige pølser hver eneste gang.
Tips - unngå å snitte pølsene!
Du har kanskje lært at man skal snitte pølsene før de legges på grillen for å unngå at de sprekker? Det hjelper forsåvidt mot sprekking, men er en vane du bør legge fra deg hvis du vil ha ordentlige saftige pølser.
Et tips som gjør samme nytten, samtidig som at pølsene beholder saftigheten, er å unngå å grille dem for hardt, og snu dem ofte.
Både kullgrill og gassgrill kan gi deg upåklagelige resultater, men de har forskjellige egenskaper som kan påvirke smaken noe. En kullgrill gir en mer autentisk røyksmak og en karakteristisk grillet tekstur på pølsene. Det eneste vi har å utsette på den klassiske kullgrillen, er at det tar tid å få den opp til riktig temperatur. Men hva er vel ventepølsa til for?
På den annen side er gassgriller enklere å tenne og kontrollere. De blir grillklare mye fortere, noe som kan være bra for å opprettholde familieidyllen og logistikken både i ferien og til hverdags. Den har også flere grillsoner enn en enkel kullgrill, noe som er praktisk for deg som vil eksperimentere og veksle mellom å grille med direkte og indirekte varme, smidig og sømløst.
Gjør pølsefesten enda mer innbydende med masser av nydelig tilbehør og toppinger. Disse lager du helt enkelt (og best) selv!
Fersk tilbehør fra pølsemakeren - når du ikke har tid tid å lage selv.
Nå kjenner du triksene og er klar til å invitere til en skikkelig pølsemiddag! Fyr opp grillen og by nære og kjære på skikkelig gode håndverkspølser med alt mulig deilig tilbehør. God appetitt!