Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag

Sånn griller du perfekte pølser

Ender det alltid opp med “sangstemme-pølse”, til tross for ærlige forsøk gang på gang? Da er denne guiden til deg! Les videre for å lære gode tips og do’s & don’ts til grillingen, og bli inspirert til å ta pølsefesten til neste nivå med en rekke enkle og smakfulle oppskrifter.

Nå som grillsesongen er i full sving, har vi mange anledninger til å tilberede maten utendørs, og øvelse gjør grillmester! Av og til er det faktisk en god, gammeldags grillpølse man vil ha, og det er skikkelig sommerlig hverdagsmat som hele familien elsker. La oss se nærmere på hvordan du griller pølser som en proff, så du kan servere og imponere med saftige pølser hver eneste gang.

Kvalitetspølser fra lokale slaktere

Sånn griller du pølser som en proff

  1. Legg pølsene på en forvarmet grill. Gi dem gjerne grillmerker før du skrur ned varmen, eventuelt steker pølsene ferdig på indirekte varme under lokk. 

  2. Grill pølsene til de er gylne på ca. 160 grader, i ca. 3-4 minutter. Bruker du termometer, skal de aller helst nå en kjernetemperatur på 72 grader. De er klare når de får bobler under skinnet, og saft pipler ut.

  3. Det er ikke bare kjøttstykker som skal hvile. Du kan med fordel la pølsene ligge i fem minutter før servering. Dette gjør vi for å la kjøttsaften få tid til å sette og fordele seg jevnt.

Tips - unngå å snitte pølsene!

Du har kanskje lært at man skal snitte pølsene før de legges på grillen for å unngå at de sprekker? Det hjelper forsåvidt mot sprekking, men er en vane du bør legge fra deg hvis du vil ha ordentlige saftige pølser.

Et tips som gjør samme nytten, samtidig som at pølsene beholder saftigheten, er å unngå å grille dem for hardt, og snu dem ofte.

Spennende pølser til din neste grillkveld

Grille pølser på kullgrill vs. gassgrill

Både kullgrill og gassgrill kan gi deg upåklagelige resultater, men de har forskjellige egenskaper som kan påvirke smaken noe. En kullgrill gir en mer autentisk røyksmak og en karakteristisk grillet tekstur på pølsene. Det eneste vi har å utsette på den klassiske kullgrillen, er at det tar tid å få den opp til riktig temperatur. Men hva er vel ventepølsa til for?

På den annen side er gassgriller enklere å tenne og kontrollere. De blir grillklare mye fortere, noe som kan være bra for å opprettholde familieidyllen og logistikken både i ferien og til hverdags. Den har også flere grillsoner enn en enkel kullgrill, noe som er praktisk for deg som vil eksperimentere og veksle mellom å grille med direkte og indirekte varme, smidig og sømløst.

Hjemmelaget tilbehør til pølsene

Gjør pølsefesten enda mer innbydende med masser av nydelig tilbehør og toppinger. Disse lager du helt enkelt (og best) selv!

[object Object]  Hjemmelaget tilbehør til pølsene

Ikke glem tilbehøret!

Fersk tilbehør fra pølsemakeren - når du ikke har tid tid å lage selv.

Nå kjenner du triksene og er klar til å invitere til en skikkelig pølsemiddag! Fyr opp grillen og by nære og kjære på skikkelig gode håndverkspølser med alt mulig deilig tilbehør. God appetitt!

Ofte stilte spørsmål om Grilling av pølser

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.