Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag

Sånn griller du perfekte pølser

Karoline Paasche

Tekstforfatter

14 juni 2024

Ender du alltid opp med “sangstemme-pølse”, til tross for ærlige forsøk gang på gang? Les videre for gode tips til grillingen, og bli inspirert til å ta pølsefesten til neste nivå med en rekke enkle og smakfulle oppskrifter!

Nå som grillsesongen er i full sving, har vi mange anledninger til å tilberede maten utendørs, og øvelse gjør grillmester! Av og til er det faktisk en god, gammeldags grillpølse man vil ha, og det er skikkelig sommerlig hverdagsmat som hele familien elsker. La oss se nærmere på hvordan du griller pølser som en proff, så du kan servere og imponere med saftige pølser hver eneste gang!

  • Lær å grille pølser som en proff
  • Hvorfor du ikke skal snitte pølsene
  • Hva er best til pølsegrilling – kull eller gass?
  • Oppskrifter på tilbehør til pølser
  • Ofte stilte spørsmål

Kvalitetspølser fra Oslos kjøtthandlere

Sånn griller du pølser som en proff

  1. Legg pølsene på en forvarmet grill. Gi dem gjerne grillmerker før du skrur ned varmen, eventuelt steker pølsene ferdig på indirekte varme under lokk. 

  2. Grill pølsene til de er gylne på ca. 160 grader, i ca. 3-4 minutter. Bruker du termometer, skal de aller helst nå en kjernetemperatur på 72 grader. De er klare når de får bobler under skinnet, og saft pipler ut.

  3. Det er ikke bare kjøttstykker som skal hvile. Du kan med fordel la pølsene ligge i fem minutter før servering. Dette gjør vi for å la kjøttsaften få tid til å sette og fordele seg jevnt.

Tips: unngå å snitte pølsene!

Du har kanskje lært at man skal snitte pølsene før de legges på grillen for å unngå at de sprekker? Det hjelper forsåvidt mot sprekking, men er en vane du bør legge fra deg hvis du vil ha ordentlige saftige pølser. Noe som gjør samme nytten, samtidig som pølsene beholder saftigheten, er å unngå å grille dem for hardt, og snu dem ofte.

Grille pølser på kullgrill vs. gassgrill

Både kullgrill og gassgrill gjør susen når man skal grille pølser, men de har forskjellige egenskaper som kan påvirke smaken noe. En kullgrill gir en mer autentisk røyksmak og en karakteristisk grillet tekstur på pølsene. Det eneste vi har å utsette på den klassiske kullgrillen, er at det tar tid å få den opp til riktig temperatur. Men hva er vel ventepølsa til for?

Gassgriller er derimot enklere å tenne og kontrollere. De blir grillklare raskere, noe som kan være bra for å opprettholde familieidyllen og logistikken både i ferien og til hverdags. Den har også flere grillsoner enn en enkel kullgrill, noe som er praktisk for deg som vil eksperimentere og veksle mellom å grille med direkte og indirekte varme.

Hjemmelaget tilbehør til pølser

Oppgrader pølsefesten med masse nydelig tilbehør og toppinger. Disse lager du helt enkelt selv!

[object Object]  Hjemmelaget tilbehør til pølser

Tilbehør til pølser fra AMOI

Nå kjenner du triksene og er klar til å invitere til en skikkelig pølsemiddag! Fyr opp grillen og by nære og kjære på skikkelig gode håndverkspølser med alt mulig deilig tilbehør. God appetitt!

Ofte stilte spørsmål om Grilling av pølser

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.