Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag

Pizza på grillen - sånn gjør du det

Hva er vel bedre enn å kombinere to fantastiske ting - pizza og grill? I denne guiden deler vi våre beste tips så du kan diske opp med de beste og saftigste pizzaene fra grillen i sommer.

Enten du er en ekte grillmester eller en ‘pizza-connaisseur’, er dette en middagsfest du ikke vil gå glipp av. Så inviter til en grillkveld litt utenom det vanlige, og la oss komme i gang med planleggingen!

Enkle og rene ingredienser til pizzaen

Det starter med råvarene!

Bruk en pizzastein

Som med mye annet, er riktig utstyr halve jobben! De som har greie på det, mener at man gjør lurt i å investere i en pizzastein. Den har flere bruksområder, tåler høye temperaturer og er enkel å rengjøre.

Ved å bruke en pizzastein kan du derfor enklere oppnå en sprø skorpe, smak og konsistens vi tidligere bare husker fra pizzarestauranter. Endelig kan du lage ditt eget pizzeria i hagen, uten at det trenger å koste skjorta.

Vær oppmerksom på at steinen kan sprekke hvis du ikke behandler den riktig. For å ta best mulig vare på pizzasteinen din, kan du følge disse tiltakene for å forlenge levetiden.

Et alternativ til pizzasteinen er pizzastål. De skal tåle varmen fra en grill, men flere egner seg best til stekeovn. Derfor bør du sjekke at den egner seg til grillen din først.

Uansett hvilken du velger, er dette et verktøy som vil forbedre pizzaopplevelsen hjemme betydelig. Plutselig er ikke den hjemmelagde pizzaen til å kjenne igjen lengre!

Les mer om forskjellene på pizzastein og -stål, og hvordan de påvirker det endelige resultatet.

Har du alt til grillingen?

Kvalitetsutstyr fra våre partnerbutikker.

Sånn steker du pizza på grillen

Er du klar for å imponere både deg selv og middagsgjestene dine? Å grille pizzaen er ikke så vanskelig som mange tror! Dette er hvordan du steker pizzaen din til perfeksjon hver gang:

  1. Gjør grillen klar med høy og direkte varme.

  2. Legg på pizzasteinen og la den bli varm. Det kan ta opptil 20 minutter. Vær oppmerksom på at noen typer skal legges i grillen når den er kald, for å unngå å sprekke.

  3. Legg pizzaen over på steinen. En god pizzaspade med litt durumhvetemel gjør det enklere å flytte pizzaen over på grillen.

  4. Stek videre på indirekte varme under lokk.

  5. La steke til den er gyllenbrun. Dette tar kanskje 4-8 minutter, og i alle tilfeller mye kortere tid enn i ovn, på grunn av den høye temperaturen og tynne bunnen.

Pizzakits

Gjør det enkelt! Smell sammen en pizza på null komma niks med klare pizza-kit.

Hemmeligheten bak en skikkelig god pizzabunn

En dårlig pizza avsløres av bunnen, for det er den som er enklest å mislykkes med. Hemmeligheten ligger i en god balanse mellom sprøhet, saftighet og smak, og da spiller melet en viktig rolle.

Velg et tipo 00-mel eller en blanding av hvetemel og semulegryn. La deigen heve sakte i kjøleskapet for å utvikle en elastisk konsistens. Da blir den også enklere å jobbe med når du skal bake den ut.

Skal du prøve deg på en ekte italiensk pizza? Da er det noen ting du bør huske på når du skal bake ut deigen etter heving.

Dryss litt mel på kjøkkenbenken og legg deigen ned på arbeidsflaten. Bruk fingrene til å trykke deigen ut. Det lønner seg å jobbe fra midten og utover, så du etterlater en hevet kant som etterhvert skal bli en god og sprø skorpe.

Når du er fornøyd med størrelse og tykkelse, har du på et raust lag med pizzasaus og ønsket topping før du lemper pizzaen over på en forvarmet pizzastein. Denne prosessen skal sikre at du får til en fantastisk god pizza, på italiensk vis.

Himmelske pizzasauser for enhver smak

Er kokeboka til bestemor ingensteds å finne? Her er noen sikre oppskrifter på både rød og hvit pizzasaus du kan bruke enn så lenge!

[object Object] Himmelske pizzasauser for enhver smak

Et hav av fristende toppinger

Da har du bunnen og sausen klar, men vi er ikke ferdige riktig enda! Hva skal du toppe pizzaene med? Her kan du velge mellom trygge og tradisjonelle toppinger, eller finne dine egne kombinasjoner. Alt er lov! Her er noen forslag.

Hvit pizza

Spekeskinke og ruccola

Pepperoni og jalapeño

Kjøttdeig og løk

Skinke, sopp og artisjokk


Rød pizza

Blåmuggost og pære

Kylling, artisjokk og rødløk

Spinat og geitost

Gi pizzarestene nytt liv!

Det er lov å foretrekke enkle løsninger, men unngå for all del å varme opp tørre pizzastykker i mikroovnen. Her er et triks som gir perfekt resultat hver gang, og som gjør at pizzaen fra gårsdagen smaker som helt nystekt. Kanskje ikke raskere enn mikroen, men definitivt mye bedre!

Hemmeligheten ligger i å bruke metoder som gjør at bunnen får tilbake sprøheten og lokke frem smakene på nytt ved hjelp av damp.

  • Varm en stekepanne til medium varme (7 på induksjonstopp).

  • Legg pizzastykker ned i panna. Det er bedre å gjøre det i flere omganger eller å legge dem altfor tett.

  • Sett på et lokk over og vent til osten har smeltet. Det tar et par minutter, og da bør den også være gjennomvarm.

  • God som ny og klar til å nytes!

Pizza fra grillen er altså ikke bare et måltid, men en opplevelse i seg selv! Nå som du har lest denne artikkelen, har du et godt utgangspunkt for å lykkes! Slipp ut din indre pizzaiolo og eksperimenter, tilpass spennende oppskrifter og skap uforglemmelige smaksopplevelser med venner og familie denne sommeren. 

Ofte stilte spørsmål om Pizza på grillen

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.