Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag
Dekket bord til seks. Hender strekker seg mot julemat fra begge langsider.

Bruk opp restene av julematen!

Restene fra julemiddagene kan bli til nye, smakfulle retter, gjerne med en liten tvist, når du trenger et lite avbrekk fra den fete og tunge julematen. Her er våre favoritter!

  • Rester av ribbe
  • Rester av pinnekjøtt
  • Rester av kalkun
  • Ofte stilte spørsmål om Rester av julemat

Skrevet av Karoline Paasche
Sist oppdatert: 22.12.2023

I jula kastes mye mat, og mer enn ellers. Vi handler mer enn vi rekker å spise opp i løpet av feriedagene, fordi vi forståelig nok er redd for ikke å ha nok å spise til årets største høytidsfeiring. Det er vanskelig å unngå rester i jula, og spesielt når forventningen er at det skal bugne i massevis av alt som er godt.

Det er ikke negativt i seg selv, så lenge maten spises opp! Restene fra julemiddagene kan nemlig bli til nye, smakfulle retter, gjerne med en liten tvist, når du trenger et lite avbrekk fra den fete og tunge julematen. Derfor har vi samlet 12 oppskrifter basert på Norges kjente og kjære julemiddager.

Rester av ribbe

Klassisk ribbe med dens tilbehør hører julen til. Men har du mer kjøtt igjen langt ut i romjulen, kan du alltids prøve en av disse spenstige oppskriftene!

Tortilla med ribberester og grønnsaker på mørk bakgrunn

Rester av pinnekjøtt

Pinnekjøtt egner seg faktisk til mer enn det klassiske juletilbehøret. Vi har funnet frem til noen comfort-food oppskrifter der pinnekjøttet er stjerna!

Burger med pulled pork, rødkål og salat

Rester av kalkun

Kalkun er et mildt og allsidig kjøtt, så her er det så og si bare fantasien som setter grenser for hva du kan finne på med restene. Her er noen gode alternativer.

Ostesmørbrød med kalkun og urtepynt.

Ofte stilte spørsmål om rester

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.