Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag
Fat med julekaker og hasselnøtter.

Juledesserter & -kaker

Etter et stort og tungt julemåltid tror de færreste at det skal bli plass til dessert. Men de fleste av oss har en ekstra dessertmage på lur. Årets viktigste måltid må selvsagt også avsluttes på storslagent vis med en smakfull dessert. Les hvordan her!

  • Lag desserten på forhånd
  • Bruk julekakene i desserten
  • Julebakst – sju slag og to klassikere
  • Klassiske juledesserter
  • Juledesserter med en liten tvist
  • Veganske og vegetariske juledesserter
  • Lettere juledesserter

Skrevet av Karoline Paasche
Sist oppdatert: 22.12.2023

Lag desserten på forhånd

Unngå unødvendig julestress ved å lage juledesserten en dag eller to i forveien. Mange desserter faktisk lages på forhånd, som karamellpudding, panna cotta og sjokolademousse. Krembaserte desserter bør derimot lages rett før de skal spises, men det er ingen som har vondt av en liten kunstpause mellom julematen og desserten!

Bruk julekakene i desserten

Det er fort gjort å la seg rive med i førjulstida, og kanskje har du plutselig laget (eller kjøpt – vi dømmer ingen) alle sju slag, pluss pepperkaker. Fortvil ikke! Har du rester av julekakene kan de få nytt liv i andre juledesserter. Knus pepperkakene og bruk dem som smuler på sjokolademoussen, eller bruk knuste julekjeks som bunn i en ostekake. Mulighetene er uendelige. Mange dropper kanskje den klassiske desserten og går for kaffe og småkaker etter julemiddagen.

Har du alt du trenger?

Julebakst – sju slag og to klassikere

Det er kanskje ikke så vanlig å bake alle sju slag til jul lenger, men blir du inspirert av gamle tradisjoner er det bare å bake i vei! Selv om pepperkaker ikke er en del av de klassiske sju slagene, så kommer vi ikke unna at det er den sorten de aller fleste av oss baker i løpet av jula. Vi kommer heller ikke utenom julekake, eller julebrød som det også kalles. Er selskapet sprengmett etter middagen, kan du holde det desserten helt enkel ved å servere julekaker til kaffen.

Trefat med stjerneformede julekaker. Pyntet med grønne kvister.

Klassiske juledesserter

De klassiske og mest tradisjonsrike juledessertene vi har er karamellpudding, riskrem med rød saus og multekrem. Det som er så praktisk med disse klassikerne er at de kan (og noen bør) lages en dag eller to i forveien. Riskremen er perfekt å lage dersom du har rester av julegrøten!

To fat med karamellpudding. Pyntet med mynteblader.

Veganske og vegetariske juledesserter

Mange av julens klassiske desserter inneholder gelatin. Det kan hverken veganeren eller vegetarianeren spise. Da er det lurt å tenke på desserter basert på frukt og bær, uten gelatin. Har du en veganer i hus må du også unngå å bruke egg og meieriprodukter. Heldigvis finnes det mange gode, plantebaserte alternativ på markedet i dag, så det er ingen problem å lage krembaserte desserter til veganeren. Du kan også bytte ut gelatin med agar agar, da kan desserten nytes av alle!

Fat med kokte pærer og krem. Pyntet med nøtter og mynte.

Lettere juledesserter

For de som passer vekta, eller for de som bare synes det kan bli litt mye mat i jula, kan det være fint å diske opp med noen friskere juledesserter med mindre fett. Disse kan gjerne være basert på frukt eller bær, eller bare være tilsatt mindre sukker.

Seks glass med sjokolademousse på rekke. Pyntet med bjørnebær og mynteblader.

Vi leverer juledesserten!

Har du mer enn nok å gjøre før jul, kan det være deilig med noen enkle løsninger. Disse og mange flere desserterer kan du få levert på døra av oss!

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.