Den gode julefrokosten

Når julefreden senker seg, er lite så hyggelig som å samle familien til et godt måltid. Dekk bordet og tenn stearinlysene - det er tid for den store julefrokosten!

Selv om vi finner variasjoner fra hjem til hjem, er det visse ting som skal på bordet. Dette er de viktigste elementene, i manges øyne.

1. Brød

Brødet har en helt sentral rolle på frokostbordet om julen. Det er et allment akseptert faktum at ingen julefrokost er komplett uten et godt brød å starte dagen med. Det finnes mange ulike typer brød som passer perfekt til julefrokosten, som for eksempel rundstykker, julebrød og gjærbakst.

Til diverse julepålegg foretrekker mange et grovt og saftig brød, som rugbrød, skåret i tynne skiver. Men vi vet det godt; til “dessertskiva” er ingenting så godt som et lyst surdeigsbrød, landbrød eller loff.

Uansett hva du velger, vil brødet bidra til å sette stemningen for resten av dagen og gi en god start på juledagen!

Mange synes hjemmebakt er best, men hvis du ikke vil bake selv, se hva bakerne våre sto opp grytidlig for å lage:

Har du brød til julehelgen?

2. Pålegg

Deilig julepålegg er et ‘must’. Når det kommer til hva du kan servere, er det kun fantasien som setter grenser, men juleklassikerne er et høydepunkt i seg selv. Som med alt annet, blir det en mer spesiell opplevelse når man ikke spiser det resten av året. Sett frem diverse så alle finner noe de liker der hver bit nytes!

Det finnes mye godt pålegg man kan lage fra grunnen av, men etter dagesvis med kjøkkentjeneste, er det kanskje deilig å få slippe? Dette er våre favoritter på frokostbordet.

Det gode julepålegget

3. Drikkevarer

God drikke hører med til et ordentlig høytidsmåltid. Det er kanskje lettere å glemme varierte drikkevarer til dagens første måltid sammenlignet med festmiddager, men det høyner definitivt nivået på frokosten!

Brygg en kanne med te, sett på kaffetrakteren og ta ut juice og smoothies fra kjøleskapet - dette er en gest som alle familiemedlemmer vil sette pris på!

Noe godt i glasset

Rester

Er det én ting man har i løpet av julen, er det bedre tid enn ellers. Det er ikke sikkert frokosten står på bordet kl 9:00, og hvis familien liker å sove lenge når man først har muligheten, er det ingenting i veien for å drøye den litt, til en julebrunsj eller lunsj.

Litt senere på dagen passer det også bedre å sette frem eventuelle rester å inkorporere i måltidet. Har du litt kald ribbe? Perfekt! Lag tidenes diggeste sandwich! Ønsker man å avslutte måltidet med en dessert, blir julegrøten fort om til riskrem.

God appetitt!

Les mer om ...

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.