Gruyere fra Gutta på Haugen
Tidligste levering: I morgen kl 13:00
139,00 kr
Beskrivelse
Lignende produkter

Produktbeskrivelse

Gruyère er en fast ost laget av kumelk som har fått navnet fra byen Gruyère i Sveits. Den blir lagd i distriktene Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura og Bern. Gruyère har en søtlig smak som varierer etter modning. Den beskrives som kremet og nøtteaktig når den er ung, men blir litt mer kompleks og jordaktig etter hvert som den blir eldre.

Gruyère blir regnet som en av de beste ostene for matlaging, siden den har distinkt karakter men ikke for kraftig i smak. Den brukes i quiche, fondue, supper, toast salater og pasta. Og ikke minst på ostefatet.

Gruyère blir laget av upasteurisert melk som blir varmet til 34° før den blir tilsatt løype. Ostemassen blir kuttet i biter på størrelse med ris for å slippe mer myse. Massen blir varmet opp til 43° før den varmes raskt opp til 54°. Ostenmassen legges i former og blir presset. Etterpå blir den lagt i saltlake før den modnes i 2 måneder ved romtemperatur. Gruyère kan modnes fra 3 til 10 måneder.

Det finnes også 2 andre varianter av Gruyère; Gruyère Eté, en som lages om sommeren og Gruyère Alpage, som lages i Alpene. Disse ostene har mer smak p.g.a. kostholdet og en gulere farge.

Ingredienser

Upasteurisert kumelk, salt, løype

Tidligste levering: I morgen kl 11:00
utvid liste
149,00 kr
Tidligste levering: I morgen kl 11:00
utvid liste
99,00 kr
Tidligste levering: I morgen kl 11:00
105,00 kr
Tidligste levering: I morgen kl 11:00
199,00 kr
Tidligste levering: I morgen kl 11:00
249,00 kr
Tidligste levering: I morgen kl 11:00
utvid liste
99,00 kr