Hjemlevering samme dag
Håndplukket utvalg

Smarte og økonomiske restemiddager

Rekk opp hånda hvis du kjenner deg igjen i denne problemstillingen: Du har handlet inn til middag, og sitter igjen med en halv pose gulrøtter eller epler. Eller du har kokt ris eller potet til middagen, og sitter igjen med rester. Fortvil ikke! Her er vår lille guide til restemiddager.

Det er smart, og det er bra for både miljøet og lommeboka. Slik kan du minimere matsvinn og spise varierte middager fremover.

Pastasalat

Hvem er det som klarer å koke riktig mengde pasta? Når du først har gjort tabben, kan du like gjerne bruke restene i en pastasalat. Pastasalat kan varieres i det uendelige, så ta gjerne en titt i kjøleskapet etter andre ingredienser du kan bruke.

Vi liker denne oppskriften på pastasalat med parmaskinke, hjemmelaget pesto og ovnsbakte tomater fra bloggen Mat til familien.

Spicy gulrotsuppe med bacon

Gulrot er en klassisk matvare som selges i store forpakninger. De har heldigvis relativt lang holdbarhet, men det er likevel ikke sjeldent vi finner noen slappe gulrøtter nederst i grønnsaksskuffen. Svaret på denne problemstillingen er å lage gulrotsuppe!

Her har den folkekjære matbloggeren, Trines matblogg, laget en populær spicy variant med bacon.

Karamellisert løksuppe

En annen råvare som gjerne selges i store forpakninger er den gode, gamle løken. Disse varer heldigvis også en halv evighet om de oppbevares riktig.

Her er oppskriften du bør teste dersom du har for mye løk liggende. Matbloggeren Maj-Britt Aagaard med bloggen Spiselandslaget har laget en supergod og enkel variant av løksuppen hvor løken skal karamelliseres i ovnen. Smart!

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Gresskarsuppe med eple

Det er lett å sitte igjen med alt for mye gresskar enn man trenger, men fortvil ikke. Sammen med et par epler kan du trylle frem en magisk god suppe. Gresskar er naturlig søtt, og sammen med syrlige norske epler blir dette en smakfull og mettende suppe, ifølge Julies matblogg.

Sjekk ut oppskriften her.

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Pytt i panne

Har du restepoteter etter en middag, eller ligger det noen få poteter igjen nederst i kjøleskapet? Lag en pytt i panne! Dette er en ypperlig anledning til å få ryddet litt i grønnsaksskuffen.

Bruk det du har tilgjengelig for å lage din egen variant. Tilsett pølse eller annet kjøtt du har til overs fra tidligere middager, eller la den være vegetarisk. Det blir heller ikke feil med et speilegg på toppen.

Her er en oppskrift fra potetdronningen Ina fra Mat på bordet som du bør prøve.

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Stekt ris

Ris og pasta har en irriterende ting til felles - det er umulig å koke akkurat riktig mengde! Men det betyr bare at du har neste dags middag halvveis i boks, og du er ikke langt unna den kinesiske klassikeren, stekt ris.

Her har vi latt oss inspirere av bloggen Alt asiatisk og hennes superpopulære og autentiske oppskrift på stekt ris med kylling.

Breakfast quesadilla

Rester igjen fra fredagstacoen? Da er lørdagsfrokosten i boks. Bruk restene i en quesadilla, gjerne i kombinasjon med eggerøre for å få frokostfølelsen.

Her finner du oppskriften på en breakfast quesadilla fra Julies matblogg.

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Wok med kylling og grønnsaker

En annen god måte å tømme grønnsaksskuffen på er å lage en wok! Her er en variant fra bloggen Alt asiatisk med kylling, gulrot og brokkoli. Bruk denne oppskriften som et utgangspunkt, og bruk de grønnsakene du har for hånden.

Bondeomelett

En bondeomelett er en tradisjonell og smart restemiddag. Denne klassiske retten er enkel å lage, smaker godt og passer ypperlig for å bruke opp rester av kjøtt og grønnsaker fra kjøleskapet, ifølge Gladkokken. Her kan du få brukt opp kokte poteter, slappe grønnsaker, pølser og den siste lille delen av osten som alltid blir til overs.

Squash + kjøttsaus = sant

Det er også mulig å planlegge for restemiddager. Her viser Julies matblogg hvordan du kan bruke samme kjøttsaus og squash til to forskjellige middager. Her kan du lage en squashlasagne første dag, og dagen etter står det ostefylte squashruller med pesto på menyen.

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Allsidig tomatsaus

Har du en hjemmelaget tomatsaus i fryseren er du aldri langt unna en god middag. Bruk tomatsaus som den er i en pastarett med burrata og basilikum, eller bland den med kjøtt/kjøttdeig for en bolognesevariant til pasta eller lasagne. Den kan også kokes opp med kraft, urter og fløte til en herlig tomatsuppe, eller brukes i en tomatrisotto eller til saus. Mulighetene er uendelige!

Se AMOIs egne oppskrift her.

Foto: Julie Ilona Balas / Juliesmatblogg

Flere tips?

La deg inspirere av Matprat sin artikkel med matrådgivernes beste tips på hva de gjør for å redusere matsvinnet.

Beklager, men først må vi snakke om cookies

Vi i AMOI ønsker å gi deg en unik handleopplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies). Noen av disse er nødvendige for at nettbutikken vår skal fungere, andre bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse. Ved å trykke «Det er greit» godkjenner du bruken av cookies.

Personvern og vilkår