Håndplukket utvalg
Hjemlevering samme dag

Cupcake-levering fra Oslo-favoritten Soulcake

“Alle” vil ha en bit av Soulcake, bokstavelig talt. Det rosa kakeriet tok Oslo med storm i 2020. Grytidlig om morgenen bakes ferske cupcakes og kaker for hånd til deres mange faste kunder. Etterspørselen etter disse overdådige muffinsene med fargerike toppinger og deilige fyll, er blitt så stor at det hender de må stenge sjappa for dagen før ordinær stengetid. Da er det kanskje like greit å få cupcakes levert på døra i stedet?


Men hvordan har de blitt Oslos mest kjente i sin nisje på så kort tid? Og hvordan jobber teamet for å kunne by på et bugnende spekter av utsøkte cupcakes? Vi tok en prat med Dragos, Soulcakes trivelige og kakeglade daglige leder.

For bakgrunnens skyld startet hele herligheten med Ragnhild og Sunniva. To unge, ambisiøse og viljesterke kvinner med stor lidenskap for faget og en felles drøm som ikke ville vike for “fornuftig og trygg” jobb og utdannelse.

Det lønte seg utvilsomt å følge drømmen! I dag teller de 3 fysiske butikker, flere titalls ansatte, 25 cupcake-smaker og over 36.000 følgere på Instagram. Dette er bare noen nøkkeltall som vitner om at de er blitt manges go-to sted for søte fristelser.

Men hvordan lager denne gjengen egentlig byens mest ettertraktede cupcakes? Det er så enkelt og så vanskelig: hver munnfull skal simpelthen smake fantastisk. Fokuset ligger på å bruke råvarer av høyeste kvalitet. Dette er essensielt for at kakene skal smake like godt som de ser ut, som er mottoet som ligger til grunn for alt de baker.

Dragos forklarer at de aldri spinker og sparer på det som er godt. Det tror vi på, vi som satt tennene i et saftig kakestykke herfra!

En eske står på en rosa overflate med 12 cupcakes i ulike farger og smaker plassert pent i rader oppå seg.
📸: Soulcake

Under utarbeidingen av cupcakemenyen var det et poeng å ha noe for enhver, slik at alle kan finne sin favoritt hos dem. Enten du foretrekker intens og mektig sjokolade eller noe syrlig og fruktig.

Til tross for magiske kaker er det visst ikke noe hokus pokus når det kommer til utviklingen av smakene heller. Strategien går ut på å teste et drøss oppskrifter, for deretter å justere disse på bakgrunn av tilbakemeldinger fra bakerne selv. Hvis det resulterer i det beste de noen gang har smakt, havner kaken fort på menyen!

Og når man brenner for noe like mye som Soulcake-teamet gjør, lar ikke suksessen nødvendigvis vente på seg. I rekordfart ble de byens mest populære dessertdestinasjon.

Selv mener de årsaken til suksessen bunner i denne learning-by-doing-tilnærmingen, en genuin lidenskap som ikke kan forfalskes, og det at de ikke tar seg særlig høytidelig. Da er mye gjort, selv om å åpne kakebutikk ikke på langt nær er noe “piece of cake”.

Cupcakes i ulike smaker og farger står tilfeldig plassert på en rose overflate.
📸: Soulcake

Når vi spør om hva vi kan vente oss fra Soulcake fremover, blir han hemmelighetsfull. Det som er sikkert er at de har store planer, og kommer til å fortsette å vokse. I et intervju deler de at å åpne butikk i New York inngår i en syvårsplan (!)

Samtidig er de tydelige på at nærheten til kundene ikke kommer til å påvirkes. Vi kommer uansett til å levere kakene deres til deg på døra akkurat som før. Nærmere blir det ikke! Så, bestiller du cupcakes på døra herfra neste gang anledningen byr seg? ;)

Sist oppdatert: 4.10.2023

La oss snakke om cookies 🍪
Vi bruker cookies for å forbedre nettsiden og gi deg en unik kundeopplevelse. I vår personvernerklæring kan du lese mer om dette. Ved å trykke «Aksepter alle», godkjenner du bruken av cookies.